Reglement Ringsteken te Koets

Reglement Ringsteken te Koets – Ruiterij Hummelo

 

 1. Deelname Ringsteken te Koets is uitsluitend voor dames. Aanvullend dienen deelnemers woonachtig te zijn in Hummelo, dan wel (historisch) verbonden te zijn met ons dorp. Leden en dirigent van muziekvereniging “Hummelo en Keppel”, intekenaren en commissieleden kunnen eveneens deelnemen.
 2. Er wordt strikt persoonlijk gestoken. Niemand kan dus voor een ander persoon steken.
 3. Het inleggeld voor de deelnemers die niet op de lijst tekenen, wordt door het bestuur vastgesteld.
 4. Er is geen volgorde van deelname. Indien de eerste ronde nog niet voorbij is kunt u zich melden bij het bestuur voor deelname.
 5. Deelname vanaf 16 jaar.
 6. Deelname is geheel voor eigen risico. Dit geldt ook voor toeschouwers achter de hekken.
 7. In de eerste steekronde mag men 2x onder de ring(en) door rijden. Indien raak gestoken is de eerste ronde voor die persoon voorbij en heeft diegene zich geplaatst voor de tweede ronde.
 8. Er wordt gestart met de strijd om de Eerste Koningin. Iedereen die raak steekt gaat een ronde verder totdat er 1 persoon overblijft. Diegene mag zich Eerste Koningin van dat kermis jaar noemen.
 9. Daarna wordt, door de op dat moment overgebleven deelnemers, bepaald wie de Tweede – en Derde Koningin is. Dit gebeurt wederom door onderling te kampen.
 10. De grootte van de af te steken ring(en) en het aantal ringen per ronde wordt bepaald door het bestuur. Dit doen zij voorafgaand aan de start van iedere ronde.
 11. Een deelnemer kan maar voor 1 prijs in aanmerking komen.
 12. Een deelnemer kan meerdere malen achter elkaar Koningin zijn.
 13. Wanneer het er naar uitziet dat de eindtijd van 16.00 uur wordt overschreden, beslist het bestuur of en welke prijzen worden verloot.
 14. Het bestuur kan besluiten af te wijken van dit reglement. Dit kan, indien gemotiveerd, voorafgaand aan een ronde.