Volksfeest Hummelo - Deur de joaren hen

cover


In september 2020 is het boekje "Volksfeest Hummelo - Deur de joaren hen" huis aan huis in Hummelo verspreid. 

We krijgen veel vraag naar nabestellingen. Oud-inwoners zijn geïnteresseerd, maar ook inwoners die het boekje willen bestellen voor hun (klein-)kinderen. Dat kan! We hebben een beperkte hoeveelheid boekjes over.

Nabestellen kan door het overmaken van € 14,50 (incl. verzendkosten binnen Nederland) op IBAN NL27 RABO 0315 0356 84 t.n.v. St. Volksfeest Hummelo o.v.v. het verzendadres. Op is op.
Als u het boekje snel in huis wilt hebben is het raadzaam om na uw bestelling ook even een berichtje te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de mededeling dat u het bedrag heeft overgeboekt.

 

(NB. In het boekje staat ten onrechte een prijs van € 12,50 genoemd. Deze tekst dateert nog van een moment dat het er naar uitzag dat het boekje half zo dik (en dus goedkoper) zou worden. Excuus voor deze verwarring).

 

Bennie Jolink als bieleman (1988)Het Hummelose Volksfeest (vaak de Hummelse Kermis genoemd) wordt sinds mensenheugenis gehouden op de tweede woensdag van september en de dinsdag ervoor. Het is een feest van en voor de Hummelose bevolking dat bol staat van oude tradities zoals de optochten van schutters en ruiters, ringsteken te paard, bielemannen die geesten verjagen, vaandelslaan, spelletjes voor de jeugd, vogelknuppelen en het vogelschieten met oude geweren. Het is een traditie die haar oorsprong heeft in de aloude oogstfeesten. De Hummelose bevolking bestond in vroeger jaren voor het grootste gedeelte uit boeren die na het binnenhalen van de oogst zich een dag wilden vermaken.