FAQ’s

CoronaCheck

Moet ik mij laten testen als ik gevaccineerd ben?
Nee, als u gevaccineerd bent kunt u een geldige QR-code opvragen in de CoronaCheckApp. U kunt via de website ook een papieren versie opvragen, als u geen app heeft.
Volstaat mijn vaccinatiebewijs of het gele boekje?
Nee, alleen een geldige QR-code vanuit de CoronaCheckApp is geldig. Wel kunt u via de website een papieren versie opvragen, als u geen app heeft.
Volstaat het resultaat van een sneltest?
Nee, alleen een geldige QR-code vanuit de CoronaCheckApp is geldig. U kunt geen QR-code krijgen middels een zelfuitgevoerde sneltest. Dit kan alleen via Testen voor Toegang. Wel kunt u via de website een papieren versie opvragen, als u geen app heeft.
Als ik mij laat testen, hoe lang is het resultaat geldig?
24 uur. Dat betekent dat als u het gehele Volksfeest wilt meemaken, dat u meerdere keren moet gaan testen.
Waar kan ik mij laten testen?
Kijk op de website Testen voor Toegang.

Ticketsysteem

Ik ben niet zo handig met de computer. Kan ik hulp krijgen met bestellen?
Ja. Spreek voor tickets voor het feest op het plein Martine Rexwinkel (06-57560509) aan, of in geval van de evenementen in de kermiswei iemand van de organisatie. Zij kunnen u helpen;
Ik heb een passe-partout gekocht bij FF naar Steef, moet ik dan ook nog andere tickets bestellen?
Het passe-partout geldt voor het tentfeest (incl. prijsuitreiking van de fietstocht). Voor de inschrijving van de fietstocht en voor de volksspelen in de kermiswei heeft u inderdaad een apart toegangsbewijs nodig.
Is de fietstocht gratis?
Nee. Het ticket voor de inschrijflocatie is gratis. Deelname aan de fietstocht (inschrijfgeld) is nog steeds € 2,50 voor volwassenen. Kinderen zijn wel gratis.
Waarom moeten kinderen ook tickets bestellen?
Wij zijn verplicht om -indien de situatie daarom vraagt- gegevens aan te leveren bij de GGD voor bron- en contactonderzoek. We moeten daarom álle bezoekers registeren. Ook kinderen.
Waarom moet ik per persoon een ticket aanvragen?
Een ticket moet persoonsgebonden zijn. Wij zijn verplicht om -indien de situatie daarom vraagt- gegevens aan te leveren bij de GGD voor bron- en contactonderzoek. We moeten daarom álle bezoekers registeren. Als mensen meerdere tickets zouden bestellen zou niet op elke ticket een naam staan.
Kan ik een ticket voor anderen (bv. mijn kinderen) bestellen?
Ja dat kan wel, maar vul wel de naam in van degene die het ticket gaat gebruiken! Bij voorkeur ook zijn/haar e-mail en telefoonnummer. Mocht degene daar niet over beschikken, dan kunt u daar uw telefoonnummer en e-mail invullen.
Mag ik naar de kermisattracties zonder ticket?
Nee, de kermisattracties bevinden zich binnen het evenemententerrein. Ook hiervoor zijn tickets noodzakelijk.
Ik heb een ticket besteld, maar niet ontvangen. Wat nu?
Heb je je spam-box gecheckt? Als je hem nog niet kan vinden neem dan contact op met de organisatie;

Buiten het kermisterrein

Waarom gaat de optocht (dinsdag) door het dorp niet door?
Een optocht trekt publiek. De organisatie zou langs de gehele route moeten handhaven dat mensen een zitplaats hebben en zich op anderhalve meter van elkaar bevinden. Dit is voor ons een onmogelijke opgave.
Mag ik op woensdag wel vanuit de tuin naar de rondgang in het dorp kijken?
Vanuit uw eigen tuin natuurlijk wel. We houden toezicht dat er op de openbare weg geen publiek verzameld. Daar is het namelijk niet toegestaan. Ook op de locaties waar vaandel geslagen wordt is publiek niet toegestaan.
Waarom is de vogel wegbrengen op maandag geannuleerd?
Een optocht trekt publiek. De organisatie zou langs de gehele route moeten handhaven dat mensen zitten op anderhalve meter. Dit is voor ons een onmogelijke opgave.
Is er een vaandelhulde en prijsuitreiking bij het tuinhuis?
Nee, er is wel een vaandelhulde en prijsuitreiking in de kermiswei. Hiervoor kunt u gratis tickets bestellen.

Algemeen

Kan ik pinnen in de wei?
Nee. Dit jaar wordt er betaald met munten die verkrijgbaar zijn bij een muntenkassa op het plein bij FF naar Steef. Lees er meer over in dit bericht.
Mogen kinderen onder de 4 jaar meedoen met de optocht in de wei (dinsdag)?
Ja, leuk!
Mogen kinderen in de optocht een wagentje meetrekken?
Jawel, de categorie “grote wagens” is vervallen, maar net zoals in andere jaren mogen binnen de andere categorieën gewoon handgetrokken wagentjes meedoen. Houd er wel rekening mee dat dit in de wei zwaarder zal zijn dan op de openbare weg.
Mag ik vrij van school voor de kermis?
Als je op de middelbare school zit krijg je over het algemeen niet vrij van school voor het Volksfeest. Er worden wel eens uitzonderingen gemaakt als je als schutter, ruiter of muzikant deelneemt. Er wordt dan wel vaak om een brief van de organisatie gevraagd. Deze brief kun je hier downloaden. Wij benadrukken wel dat wij absentie alleen steunen bij daadwerkelijke deelname als muzikant, schutter of ruiter. Ook willen we vragen de brief alleen te gebruiken als je hiervoor toestemming van je ouders hebt.