In aanvulling op dit persbericht dat onder lokale en regionale media is verspreid delen wij mee:

Volksfeest Hummelo 2020 gaat niet door

Het bestuur heeft dit na zorgvuldige interne overwegingen en in afstemming met de plaatselijke horeca, familie Van Rechteren-Limpurg, de Woordhof, Muziekvereniging Hummelo en Keppel en gemeente besloten. Zoals u zult begrijpen wordt dit besluit genomen in verband met de Corona-uitbraak dit jaar.

Het Volksfeest moet voor jong en oud een onbevangen feest zijn. Het is op dit moment uitermate onzeker of na 1 september vergunde evenementen weer worden toegestaan. Wel is zeker dat extra hygienemaatregelen en de anderhalvemeter-regel van toepassing zullen zijn. Dat zou dermate veel aanpassingen in het programma vergen dat de doelstelling van de kermis -een gezellig samenzijn voor iedereen- niet mogelijk is. Ook de lastige handhaving van eventuele maatregelen is een aspect dat bij ons besluit een rol speelt.

Jaarlijks spannen de Ruiters, Schutters, Kindercommissie en Bielemans zich in om Hummelo op een verantwoorde wijze van een mooi feest te voorzien. Dat het Volksfeest in 2020 niet doorgaat is bijzonder spijtig. Voorzover we kunnen overzien is dit sinds de Tweede Wereldoorlog niet gebeurd. Het motiveert ons echter éxtra om in 2021 een feest neer te zetten dat zijn weerga niet kent.

Stichting Volksfeest Hummelo heeft contact met besturen van kermissen/volksfeesten in omliggende dorpen en gezamenlijk een persbericht opgesteld dat de komende tijd door lokale en regionale media opgepakt zal worden. Voor vragen en opmerkingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Goed gaon, zeker nu.

Bestuur Stichting Volksfeest Hummelo

 

 

Bennie Jolink als bieleman (1988)Het Hummelose Volksfeest (vaak de Hummelse Kermis genoemd) wordt sinds mensenheugenis gehouden op de tweede woensdag van september en de dinsdag ervoor. Het is een feest van en voor de Hummelose bevolking dat bol staat van oude tradities zoals de optochten van schutters en ruiters, ringsteken te paard, bielemannen die geesten verjagen, vaandelslaan, spelletjes voor de jeugd, vogelknuppelen en het vogelschieten met oude geweren. Het is een traditie die haar oorsprong heeft in de aloude oogstfeesten. De Hummelose bevolking bestond in vroeger jaren voor het grootste gedeelte uit boeren die na het binnenhalen van de oogst zich een dag wilden vermaken.