Uit vrije wil,

Met die digitale agenda is het lastig vooruitkijken. Wel functioneel, maar als je het hebt over vooruitkijken in zo’n agenda dan is dat vooral lastig. Zakelijk en puur functioneel, dat is een digitale agenda. Ik heb dan ook speciaal op kantoor een kalender opgehangen. Niet om het zoveelste zakelijke overleg in te kunnen plannen, maar wel zodat ik in januari al vast met okergele stift en daarna rood omlijnd de 2e woensdag van september en de dinsdag d’r voor in kan kleuren. Vanaf dat moment letterlijk 9 maanden om vooruit en naar uit te kijken!

Ballonnenwedstrijd

Dan is ’t al snel lente en zoals ieder jaar in mei komen dan de eerste kermisvoorbereidingskriebels weer. Is het omdat het de temperatuur boven de 20 graden komt, of is het om dat je geboren bent op, of gebonden bent aan, de Hummelse grond? Feit is dat dan de blik al weer volop gericht is op de Hummelse Kermis. De vo

orbereidingen starten en de Hummelse Kermis zou er niet zijn zonder onze vrijwilligers in en buiten het bestuur. Die vrijwilligers verzamelen zich, hebben overleg en smeden plannen, alles

 volgens een draaiboek. Dat draaiboek gebruiken we vooral om te kijken hoe we de kermis weer net iets (met nadruk op iets) anders of net iets beter kunnen doen dan de voorgaande editie. Hummelo zou Hummelo niet zijn als we alles in het draaiboek voor lief zouden nemen. Het is dan ook mooi om te zien dat het in die overleggen en tijdens het smeden van de plannen nooit goed genoeg is.

Om dan toch nog even terug te kijken naar de kermis van 2016 kunnen we denk ik wel stellen dat het qua weer zeker wel meer dan goed genoeg was. Pfff…. Warmer hoeft niet is denk ik het understatement van het jaar, daar is iedereen het wel over eens. Zo hebben we in het archief een prachtige luchtfoto aangetroffen, genomen op de woensdagmiddag precies tijdens het vogelschieten. Die luchtfoto liet alleen niet meer zien dan een enkele verhitte Hummelse ziel die zich schielijk van schaduw naar schaduw bewoog. Iedereen zat kennelijk onder de tentjes en was daarmee volledig uit het zicht van de camera, op zichzelf ook wel weer uniek. Oh ja, wie er wel weer te zien waren, waren diezelfde vrijwilligers die het gevaar van een mogelijke zonnesteek op dat moment op de koop toe namen. Onverstoorbaar en koeltjes, werd het vogelknuppelen, het ringrijden, het vogelschieten, maar ook de horeca en de muziek in goede banen geleid. Je zou zeggen petje af, maar dat was op dat moment beter van niet.

Ik wil met dit voorwoord dan ook vooral een lans breken voor de vrijwilliger in het algemeen. Zonder die ploeg van gedreven vrijwilligers die uit vrije wil veel vrije tijd en energie stoppen in het organiseren van het mooie feest dat ons allemaal samenbrengt en bindt, zou er geen kermis zijn. Fijn dat we op zo’n ploeg kunnen blijven bouwen!

Tenslotte, kom allemaal in groten getale vrijwillig en vooral uit vrije wil naar de Hummelse Kermis. We organiseren het voor jullie en natuurlijk ook voor onszelf met veel plezier.

Moge de vogel dit jaar weer vallen!

Tot op de kermis,

Maarten RexwinkelVoorzitter