programmaboekje-2014LOF!

Niets dan lof ontvingen wij vorig jaar over de opzet en locatie van ons nieuwe kermisterrein. Het gezellige knusse karakter van de parachutetent, met het natje en het droogje van De Eendracht. Het prachtige achtergronddecor in de vorm van het Domineeshuis bij het ringsteken. De zitjes in de vorm van strobalen bij de vogelknuppel arena en de mogelijkheid om vanuit iedere mogelijke hoek, al dan niet met zonnebril, het vogelschieten goed te zien.
Kortom iedereen heeft zijn stekje en draai gevonden op ons nieuwe kermisterrein. Het kan niet anders of een nieuwe traditie is hiermee geboren.

Het mooiste daarbij is denk ik nog wel dat het gezamenlijk opzetten van het terrein en niet te vergeten de aankleding en versiering niet alleen iets is geweest van de ruiters, de schutters of de kindercommissie, maar iets dat we, geheel in het gedachtengoed van Gert-Jan Bos, gezamenlijk als Hummelsen voor elkaar hebben gekregen. Ik zeg Hummelsen omdat we ook buiten onze geledingen alle medewerking en inzet hebben gehad. Ik kan er dan ook niets aan doen, maar Boog schrijf ik na september 2013 alleen nog maar met een hoofdletter B. Iedereen nogmaals dank.

Was er dan alleen maar lof? Tuurlijk niet, maar die enkele positief kritische noot die is geplaatst is uiterst zorgvuldig terecht gekomen in het bekende notitie boekje van Henri Heijting dit allemaal om deze 2014 editie een nog betere te laten zijn dan die van vorig jaar.

De eerste fietskilometers als voorbereiding op de puzzeltocht op de zondag zitten inmiddels alweer in de benen. Ik kan nu al zeggen dat de route iedereen positief zal verrassen, want ik heb paadjes ontdekt die ik nog niet kende. De fietstocht is er voor iedereen. Jong, oud, groot, klein (Herman en Jan we zijn jullie nog niet vergeten) met of zonder trapondersteuning iedereen is welkom en bij deze dan ook de oproep om massaal in te schrijven en mee te doen. Om maar eens met de woorden van een oud dorpsgenoot te spreken: 'Tot Zondag!'.

De Stichting Volksfeest Hummelo neemt dit jaar afscheid van een steunpilaar, stille kracht, strobalen leverancier en bovenal humoristische aanjager. Johan Bloemendaal sinds 2000 lid van de Kindercommissie en later bestuurslid van de Stichting neemt dit jaar afscheid. Ik verwacht van Johan geen scenes achter de viskraam, dat is als bekend aan anderen voorbehouden. Toch zal het afscheid van met name het vogelknuppelen, zijn kindje, hem ongetwijfeld zwaar vallen. Aan alle deelnemende dames dan ook het verzoek Johan in woord en daad te troosten! Johan bedankt.

Rest mij tot slot iedereen namens Stichting Volksfeest Hummelo een vrolijk, gezellige en zonnige kermis te wensen. En moge de vogel vallen!!!

Stichting Volksfeest,
Maarten Rexwinkel (voorzitter)