TomTom...

Programmaboekje 2009Als we TomTom zeggen dan weet gelijk iedereen waar het over gaat. Inderdaad een navigatiesysteem dat ons feilloos de route aangeeft. Zelfs de grootste topografische miskleun weet exact op de locatie te komen; kortom een wonderapparaat. Er blijkt nu een variant op de markt te zijn. Onze JanJan genoemd. Deze geeft de meest fantasierijke, creatieve route aan. Je toetst bijv. Korte Broekstraat in en binnen enkele seconden heeft hij een route voor je bedacht die het menselijk vermogen te boven gaat. Aankomsttijd 18.30 uur. U vertrekt vanuit de Beatrixlaan steekt recht over de Van Heeckerenweg in die later overgaat in Kampermanstraat. Einde rechts de Broekstraat in. Je zou dan denken dat hij de volgende weg links aangeeft, de Peppelendijk in om zo op de Korte Broekstraat te komen. Oooobjection. Fout. Geen discussie mogelijk. Recht doorrijden is het enige wat hij aangeeft met verheffende stem. Aan het einde van de Broekstraat zegt hij 'hier rechts de Zelhemseweg in'. Als opkikkertje hoor je nog 'bestemming bijna bereikt'. Na 110m rechts de Laarstraat in. Je voelt het, hier moet het ergens zijn. Maar wie schetst je verbazing: je zit weer op de Broekstraat. Je bent geheel de kluts kwijt het komt allemaal zo bekend voor (vind je het gek 5 min. geleden was je nog in discussie met Onze JanJan). Je laat je leiden door de moderne techniek en volgt trouw de bevelen op. Links de Broekstraat in en vooral niet de 1ste weg rechts de Peppelendijk in. Om 21.32 uur hoor je dan eindelijk 'bestemming bereikt'. 'Godzijdank' denk je 'we zijn geen bekenden tegengekomen'.
Vol verwachting klopt mijn hart wat de fietstochtcommissie ons dit jaar weer voor spannends zal brengen. Ze zullen ongetwijfeld gebruik maken van Onze JanJan.
Als Stichting Volksfeest zijn we u onze dank verschuldigd. Ieder jaar komen de verschillende geledingen bij u aan de deur voor een kleine/grote financiële bijdrage. Dit doen we niet uit luxe maar om het jaarlijkse Volksfeest te waarborgen. We kunnen ieder jaar op u rekenen en dat geeft aan dat er nog echte HUMMELSE saamhorigheid bestaat. Onze dank.
Rond september zien we dat de website www.volksfeesthummelo.nl door miljoenen bekeken wordt. Harold Pelgrom die barstte nog van de energie en vond het hoog tijd voor vernieuwing. Laat u verrassen. Chapeau Harold.
Ieder jaar vindt er een evaluatie plaats of er eventueel verbeterpunten zijn. De uitbaters hebben samen met musicboys Japh, André en Herbert een muziekprogramma samengesteld. Zelfs Lucas en Gea waren jaloers dat we ze niet hadden uitgenodigd. Als ik u was dan wilde ik geen avond missen. De kwaliteit van de muziek is ten top en voor ieder wat wils. Verder in het programmaboekje vindt u het programma.
Zondagmiddag beginnen we met de fietstocht en hopen we u te mogen aanschouwen. Het is toch fantastisch dat dit duurt tot en met woensdag. We moeten dan immers weer een jaar zonder elkaar.
Wij als Stichting Volksfeest vinden het in ieder geval een eer dat we dit voor u mogen organiseren. Heel veel kermisplezier. Ik wou dat het al september was.

Gert-Jan Bos, Stichting Volksfeest Hummelo