Terugblik,

Waar blijft de tijd. Met het meisje dat je op het volksfeest hebt leren kennen ben je ondertussen al 26 jaar getrouwd.
Je eigen beauty's gaan nu naar de school, waar je eerder met de hakken in het asfalt, aan de oren, naar toe werd getrokken.
Wie had gedacht dat je het met de meester over je eigen Jeffrey hebt, terwijl je als kleine opdonder dezelfde meester hebt gehad. Volgend jaar staat er een nieuwe school en zal het een tijdje duren voordat de eerste anekdotes de ronde doen.
Bepaalde foto’s /verhalen moeten eigenlijk worden vastgelegd in een naslagwerk. Materiaal in overvloed. Zo kwamen we via mevrouw Dreteler in het bezit van een kasboek betreffende de kindercommissie uit 1918.
Ik wil u dan ook vragen om op de zolder te neuzen, op zoek naar iets bijzonders dat betrekking heeft op het volksfeest. Bij voldoende geschikt materiaal kunnen we wellicht in de toekomst een boek uitbrengen.
De fietstocht was het afgelopen jaar van een zo uitzonderlijke klasse dat we vandaag de dag nog steeds mensen vermissen. Hier wordt verder in het programmaboekje tot in den treuren over uitgeweid.
De kosten van het bouwen van een wagen zijn onmenselijk gestegen en dit zou ten koste kunnen gaan van de optocht. Om jullie niet te remmen in de meest fantastische ideeën (CHAPEAU) hebben we het prijzengeld verhoogd. We hopen dat dit jaar de optocht mede hierdoor tot ongekende lengte zal groeien.
Het zal je maar gebeuren dat je iets niet meekrijgt omdat je net te ver weg bent. Daarom rijdt er woensdagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur weer een heuse trein die je met ongekende snelheid van het ene evenement naar het andere brengt. Voor de toekomstige koningen en koninginnen is er weer een springkussen (2 stuks verdeeld naar leeftijd).

Dus papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broers, zussen, nichten, neven, kameraden, achterkleinkinderen en wie ik maar vergeten ben: jetzt geht's los!

Namens Stichting Volksfeest Hummelo wens ik u een geweldig mooi feest toe.

Gert-Jan Bos