Vroeger

Hummelo 1958, een foto uut de zesde klas,
ik kan ze mien allemoal goed herinneren, ik wet nog goed hoe ’t was.
Laegere school in Hummelo, ik wet ’t nog heel best
’t is, denk ik, vaak een mooie tied gewes.

Het is weer bijna zover: Volksfeest in Hummel! Hoe later op de avond hoe spannender de verhalen. Het is maar goed dat we dit binnen Hummel vieren, anderen zullen wel denken dat we van Pluto komen. Nu zijn we in het bezit gekomen van oude dia’s, waarvan een selectie te zien is in dit boekje en op www.volksfeesthummelo.nl. Opa’s en oma’s jullie gaven het goede voorbeeld en een goed voorbeeld doet volgen, chapeau!

Traditie…dat maakt Hummelo Hummel. Toch zijn wij ook aan verandering onderhevig. De prijzen voor de optocht zijn dit jaar veranderd. We kenden 1ste prijs, 1ste prijs met lof, 1ste prijs met verlies en noem zo maar op. Voor de mensheid niet meer te bevatten.
Prijzen zoals ze dit jaar worden gegeven:
    - 1ste prijs
    - 2de prijs
    - 3de prijs
    - 4de prijs = voor iedereen die niet 1ste, 2de of 3de is geworden.
Categoriën:
    - grote wagens
    - groepen
    - duo's
    - eenlingen
Overigens is de commissie dol op sfeerverhogende optochtmuziek!

Ieder jaar blijkt maar weer waar de mensheid toe in staat is. Vorig jaar was het eerste jaar dat alleen de Krent op woensdag open was. Een waar succes, chapeau chapeau! Nu heb ik gehoord dat de mensen die vorig jaar op de bank in slaap zijn gevallen er dit jaar zeker bij willen zijn. Dat belooft wat, ’t Hart van Hummelo is er klaar voor. Dat zal pas traditie zijn als we in 2008 beide zalen op de woensdagavond weer gevuld kunnen krijgen. Even geen gezeur van, doe dit, denk daar aan, gewoon als Hummelsen onder elkaar feestvieren in deze toch al harde, enge wereld.

Rest mij u een zeer mooi volksfeest toe te wensen en dat we elkaar ook op de woensdagavond mogen begroeten.

Gert-Jan Bos (voorzitter).