Wat ‘n joar...

Afgelopen jaar is Hummelo regelmatig in het landelijke nieuws geweest o.a. met Opa Beelen, Bennie Jolink (dit jaar 60, Edison Oeuvreprijs en Johanna van Burenprijs voor Normaal) en Klaas-Jan Huntelaar (redder van Ajax, topscoorder Eredivisie, wel/niet naar WK, Europees Kampioen met Jong Oranje, topscoorder aller tijden voor Jong Oranje, schenken van Cruijff Court). Onlangs werden er in 'Hummelwood' zelfs filmopnamen gemaakt bij ‘t Wapen van Heeckeren.
Wat wij met z’n allen al lang wisten is nu ook eindelijk doorgedrongen tot de rest van het land: Hummelo is een heel bijzonder dorp, oftewel zoals in de Panorama stond: “Hummelo heeft het helemaal”. Het was soms echt een gekkenhuis met al die TV-ploegen, verslaggevers en fotografen. En dan te bedenken dat de allergrootste gekkigheid nog staat te beginnen: de Hummelse kermis!

Ondanks alle media-aandacht zullen wij vasthouden aan de eeuwenoude tradities van ons oogstfeest. Wel zullen er hier en daar wat kleine aanpassingen gedaan worden. Op woensdag bijvoorbeeld zal er een treintje rijden om ouders met kinderen te vervoeren van en naar het kermisterrein. Dit treintje is natuurlijk ook bijzonder handig voor anderen die om de een of andere reden (tijdelijk) niet zo goed ter been zijn...
Omdat het er op een springkussen soms wat wild aan toe kan gaan, zal er dit jaar een apart springkussen geplaatst worden voor de allerkleinsten.

De opkomst op woensdagavond was vorig jaar al een stuk beter, ondanks het feit dat er nog niets extra’s georganiseerd was. Met ingang van deze kermis wordt er ieder jaar afwisselend door De Gouden Karper en Het Hart van Hummelo iets georganiseerd. De Gouden Karper is dit jaar aan de beurt, en zorgt voor een organist/entertainer. Wie weet komt de tijd van ‘de man met de dikke vingers’ weer terug! De consumptiemunten van De Gouden Karper en Het Hart van Hummelo zullen ook dit jaar weer uitwisselbaar zijn.

Onlangs is er op een zolder in Hummelo een doos met oude dia’s van het Hummelose Volksfeest gevonden. Deze dia’s zijn vermoedelijk gemaakt in de jaren vijftig. Ze worden zo spoedig mogelijk gedigitaliseerd en een selectie zal daarna te bekijken zijn op onze website www.volksfeesthummelo.nl.
Omdat er ook buiten het volksfeest zo ontzettend veel gebeurt in en rondom Hummelo, bevat deze website ook nieuwsfoto’s van andere evenementen. Beslist de moeite waard om eens te bekijken!

We sluiten af met de welbekende kreet van onze voormalige dominees: Tot Zondag! (en natuurlijk ook tot maandag, dinsdag en woensdag).

   Gert-Jan Bos, voorzitter,
   Harold Pelgrom, afdeling ‘digitale zaken’.