Op zondag 9 september is het zover, dan begint weer het Hummels Volksfeest. Vier dagen lang is er dan weer een traditioneel en boeiend programma.

Over de geschiedenis van dit Volksfeest heeft Harold Pelgrom al enige jaren een prachtige website met heel veel achtergrondinformatie en nieuws. De redactie van Contact kreeg afgelopen week van hem een verzoek om medewerking voor het achterhalen van het exacte jaartal en de namen van de personen die afgebeeld staan op deze twee foto's. De foto's zijn afkomstig uit een oude doos met wel 100 dia's die hij gekregen had. Op veel van de dia's is de 'leagere school van Hummelo' aan de Dorpsstraat te zien op de achtergrond van de kermisstoet met schutters en ruiters.

Op hun website www.volksfeesthummelo.nl staan bij 'Tips': 'Oude dia's' nog meer afbeeldingen uit die oude doos. Kunt u helpen om de juiste informatie aan de website toe te voegen, dan wordt deze nog weer mooier. Ook de Evenementencommissie van Muziekvereniging De Eendracht heeft plannen om al dit prachtige materiaal binnenkort (op ludieke wijze?) te tonen.

Reacties graag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  

Dia volksfeest hummelo (1959 of 1960)

Dia volksfeest hummelo (1959 of 1960)