Warm en gezellig volksfeest in Hummelo

De ijskraam en de biertent konden de vraag bijna niet aan. Mede dankzij de tropische temperaturen werd de editie ‘Hummelse Kermis’ 2006 weer zeer succesvol. Dat het de schutters niet lukte om de vogel er af te schieten deed niets aan de feestvreugde af.

Bennie Jolink schoot de kop eraf, Nick Oosterink de rechtervleugel, Jan Teerink de linkervleugel, Wilco Looman de staart en Jan Willem de Vries de fles. Het lukte niet om de romp er tijdig af te schieten, zodat tot loting werd overgegaan. Het lot bepaalde dat Gerto Smeitink zich het komende jaar koning van Hummelo mag noemen.
Bij het ringsteken te paard was de eerste plaats voor Cees de Dreu, de tweede plaats voor Annemarie Smeitink en de derde plaats voor Jan Evers. De aanvoerdersprijs ging naar Hans Nusselder.
Bij het Vogelknuppelen was de staart voor Karen van Maren, de kop voor Mieke Jansen, de linkervleugel voor Simone Kolkman en de rechtervleugel voor Gea Rietman. Ook hier lukte het niet om de vogel er tijdig af te knuppelen. In plaats van een loting werden de 56 deelnemende dames verzocht om op een rij te gaan staan op enige afstand van de paal met daarop de laatste plank van de vogel. Op een startsein moest iedereen naar de paal rennen en degene die het restant van de vogel van de paal wist te trekken, zou koningin worden. Het resulteerde in een heel bijzonder schouwspel. Martine Boevink, Maaike Gijsberts en Tessa Pols slaagden er met z’n drieën in de paal te beklimmen en de plank te bereiken. Uiteindelijk wisten Maaike en Tessa de plank te breken en omdat ze een halve plank bemachtigd hadden, werden zij beide uitgeroepen tot Vogelknuppelkoningin (in dit geval ‘vogeltrekkoningin’).
Na afloop van de optocht, van onder meer grote wagens, waren zowel de vakjury als het publiek van mening dat de wagen ‘Ali Baba en de 40 rovers’ van Bolt & Co de eerste prijs verdiende. Kijk voor alle uitslagen en meer foto’s op www.volksfeesthummelo.nl.
Bennie Jolink tijdens het vogelschieten in Hummelo
Schutters
Optocht